• info@desauw.be
  • Bel ons: +32 (0)56 650.670
  • Esserstraat 5, 8550 Zwevegem

Over Desauw NV

Desauw NV is een totaalintegrator van technieken, dat innovatie koppelt aan eigentijds design. Van een eenmanszaak, opgericht in 1862, zijn we na vier generaties uitgegroeid tot een vaste waarde in technieken met een enthousiast team van dynamische medewerkers. “Moving forward” is voor ons essentieel. We volgen de technologische evoluties en nieuwste stijltrends dan ook op de voet.

Wij nemen u graag even mee terug in de tijd om u te laten zien hoe we zijn ontstaan en gegroeid zijn tot wie we nu zijn.

Onze geschiedenis

In 1862 begon Jules Desauw als loodgieter. ‘Maison Jules Desauw’ werd geboren.

Albert Desauw volgde in 1916 Jules Desauw op en richtte ‘Algemeene Barnkrachtondernemingen A. Desauw – Carlier’ op. Zoals de naam doet vermoeden, werd de focus verlegd van sanitaire naar elektrische installaties.

Zijn zoon, Desauw Henri, nam in 1949 de zaak over en ontfermde zich over sanitaire én elektrische installaties. Voor het eerst in de geschiedenis van Desauw werden 2 technieken verenigd. De essentie van Desauw ‘Moving Forward’ werd bijgevolg voor de eerste maal onbewust toegepast.

Na meer dan een eeuw van opeenvolgende eenmanszaken ontstond in de jaren ’90 eindelijk NV Desauw. Voor de tweede maal was ‘Moving Forward’ essentieel. Maar de doorbraak van deze slogan, ook wel missie, kwam er in 2007, toen de huidige generatie aan het roer kwam.

Er werd immers resoluut gekozen voor Desauw als installatiebedrijf van alle technieken:

Elektriciteit – Verwarming – Sanitair – Beveiliging.

De geschiedenis van Desauw is doorspekt van ambitie, drijfkracht en doorzettingsvermogen, wat ons naadloos tot de missie van Desauw brengt.

Onze Missie

De missie van Desauw is onlosmakelijk verbonden met haar geschiedenis, maar kan het gemakkelijkst worden weergegeven als een combinatie van:

Moving forward

Totaalintegratie van technieken

Respect voor klant, medewerker, milieu

Kwaliteit en duurzaamheid

Onze Visie

Desauw streeft ernaar een toonaangevende speler te worden binnen de wereld van technieken.

We willen uw partner zijn bij elk totaalconcept in technieken. Van idee tot uitvoering, van studie tot afwerking. Het is ons doel om uw denktank en klankbord tegelijk te zijn. Uw project, onze passie!

Onze Strategie

Uw partner zijn voor uw totaalconcept, da’s onze visie. Maar hoe pakken we dit aan?

Van bij de start van een project vinden we het essentieel voor onze klanten te zorgen door te ‘ont’zorgen. We begeleiden u binnen de ruime waaier aan technieken en afwerkingsmaterialen naar de meest optimale keuze volgens uw smaak, gewenste comfort en budget. Met aandacht voor de laatste trends, zowel wat technologische innovaties als design betreft, houden we ook al rekening met eventuele veranderende behoeften in de toekomst.

Dankzij ons enthousiast team hoeft u zich tijdens de uitvoering van de werken geen zorgen te maken. Zij staan garant voor een onberispelijke uitvoering tot een hoogwaardige afwerking.

En is het project afgewerkt? Ook dan kan u nog bij Desauw terecht, voor vragen, bijsturing, onderhoud,… Want voor Desauw houdt het niet op bij de oplevering van de werken…. Wij weten immers dat u een levenslange partner nodig heeft waarop u steeds kan rekenen.

artikel vlaamse aannemer

 

Desauw NV was winnaar van de award “JONGE VLAAMSE AANNEMER”

Over Desauw Engineering

Terwijl Desauw kan terugbuigen op een jarenlange ervaring, is Desauw Engineering nog heel jong. Ze werd pas in 2014 opgericht, maar is wel gegroeid uit de kennis en ervaring, maar ook de behoeften van Desauw en de maatschappelijke evoluties.

In een wereld vol verandering ontwikkelen technieken zich razendsnel. Energiezuinigheid, strengere wetgeving, een lager E-peil, toenemende energiekosten en milieubewustzijn zijn de drijvende krachten achter technologische vernieuwingen. Het is een kunst vertrouwd te blijven met alle innovaties binnen elektriciteit, verwarming, sanitair, ventilatie, beveiliging,…

Bijgevolg dringen studie, specialisatie en expertise zich op. Daar probeert Desauw Engineering een antwoord op te bieden. Het is haar doel u te begeleiden met studie, advies, berekeningen en projectopvolging specifiek voor de technieken van uw project.

Elk project start met een idee. Desauw Engineering slaagt erin die te vertalen naar voorstellen, offertes, ingetekende plannen en finaal een onberispelijke uitvoering dankzij het enthousiaste team van Desauw.

Desauw Engineering streeft ernaar als studiebureau een toonaangevende expert te worden in de integratie van technieken van A tot Z, van studie tot afwerking.